torsdag 21 mars 2013

Titanpad

Titanpad är en webbsida där man kan skriva och redigera text tillsammans. Det går snabbt att få en egen sida, komma igång att skriva och bjuda in andra att skriva tillsammans samtidigt! Så här ser det ut på deras förstasida:För att skapa en egen Titanpad-sida gör man enklast så här:  Klicka på länken www.titanpad.com, men för att samtidigt skapa en egen sida på Titanpad skriver du iställlet det här: www.titanpad.com/minegensida. ”minegensida” är ett exempel, så efter snedstrecket skriver duistället det du vill kalla sin sida för. Jag hade kanske valt Sofiassida. När du har skrivit in adressen du vill ha och tryckt på enter så får man upp ett meddelande om att sidan inte finns, och en fråga om man vill skapa den sidan. Svara ja på den frågan, så har du skapat din egen Titanpad-sida! Så här ser det ut:
Skapa en egen sida:

För att andra ska hitta till sidan räcker det med att de har adressen. Om man vill kan man även bjuda in andra genom att skicka ett mejl till dem.

Vad ska Titanpad användas till och hur fungerar det? När du går in på en Titanpad-sida kan du skriva in sitt namn och alla som är inne och skriver på sidan får en egen färg. Det går att vara  flera personerinne och skriva i samma text och det brukar fungera bra! Titanpad ger alltså möjlighet att tillsammans arbeta fram en text, oberoende om man sitter på samma plats, eller på helt olika platser! Detta är ju bra om du vill ha en diskussion i en klass, att en grupp elever jobbar med ett gemensamt arbete, slipper att någon är sjuk och allt material finns i den personens skåp, etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar