onsdag 20 mars 2013

Global conflicts

Global conflicts är ett danskt spelföretag. Det är ett prisbelönt dataspel som är speciellt utarbetat för skolor.

Skolverket skriver:

"Spelet Palestine, som är ett upplevelsebaserat rollspel i 3D-miljö med Palestinakonflikten i fokus. Eleverna spelar rollen av en frilansjournalist som nyligen har anlänt till Jerusalem. Genom att möta och intervjua personer från båda sidor av den pågående konflikten blir spelaren mer engagerad och får en djupare förståelse för konflikten. Under spelets gång får spelaren genomföra sex olika uppdrag som fördjupar olika aspekter av konflikten i Mellanöstern, exempelvis gränskontroller, bosättningar, självmordsbombare och militärrazzior. Efter varje uppdrag sätter spelaren ihop en artikel som ska publiceras i en virtuell tidning. Beroende på hur relevant artikeln bedöms vara får spelaren poäng för sin journalistiska skicklighet, poäng som man sedan tar med sig till nästa uppdrag".

"Global Conflicts: Palestine är ett så kallat "serious game" och är utvecklat specifikt för att användas i undervisning. I anslutning till spelet finns också genomarbetade lärarhandledningar och tips på diskussionsfrågor och fördjupningsuppgifter. Spelets tema har naturliga kopplingar till både historia, samhällskunskap, religionskunskap och geografi, och passar därför utmärkt även för ämnesövergripande samarbete."

Många av de spel som finns på nätet är på engeska men här finns möjligheten att välja, vilket jag tycker är bra. I dagsläget undervisar jag en klass där jag har flera elever med annat modersmål än svenska och då tycker jag att det är bra att de kan spela på engelska som ofta fungerar bättre. Finns även andra konflikter men jag har hittills bara tittat på spelet om Palestina.

Spännande, utvecklande och intressant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar